Nieuwsarchief

9-1-2018


Wil jij het Theresiagevoel ervaren? Kom dan ook samen met je ouders - en broertjes en/of zusjes – naar onze gezellige en informatieve open avond.
Er is van alles te zien, te horen en te doen en de soep staat klaar!Bekijk hier alvast de foto's van de open avond van vorig jaar
8-11-2017

Vandaag heeft mevrouw Marie-Thérèse van de Kamp (docent kunstvakken) aan de Universiteit van Amsterdam haar proefschrift 'Her-zien, her-ontwerpen en transformeren. Verbeteren van het genereren en exploreren tijdens creatieve problem finding processen bij beeldende vorming in het voortgezet onderwijs' met succes verdedigd.

Haar proefschrift draagt bij aan de kennis over hoe het onderwijs de originaliteit van beeldende producten van leerlingen kan verhogen. De dissertatie draagt ook bij aan de verdere ontwikkeling van nieuwe onderwijsprogramma's in beeldende vormgeving en culturele en kunstzinnige vorming (ckv) en het vaststellen van de effectiviteit daarvan.

Wij feliciteren mevrouw Van de Kamp van harte met het behalen van de doctorsgraad!
7-11-2017

 Van 13 t/m 19 november aanstaande ontvangen 5vwo-muziekleerlingen en docenten van cultuurprofielschool Theresialyceum in het kader van het Erasmus+ Muziek en Taal Project een parallelle groep leerlingen en docenten van het Deense Kalundborg Gymnasium. Muziek en de Engelse taal zijn de dragers van deze interculturele uitwisseling.

De samenwerking tussen beide scholen is gericht op het bevorderen van wereldburgerschap onder leerlingen (en docenten) door het uitwisselen en ontwikkelen van educatieve activiteiten rondom de vakken muziek en Engels. De projectgroep, bestaande uit totaal 26 leerlingen en 6 docenten, heeft in Nederland een intensief programma voor de boeg. Zo zullen ze naast samen muziek componeren en uitvoeren, onder meer een bezoek brengen aan het Concertgebouw Amsterdam en Museum De Pont, samenspelen met Amarant-orkest Con Gaudi en een optreden bijwonen van een Neil Young coverband. Een tegenbezoek aan Denemarken staat in februari 2018 op de agenda, in de tussenliggende periode wordt online samen aan songs gewerkt.
31-10-2017

Afgelopen vrijdag is onze school definitief geaccrediteerd tot European Parliament Ambassador School. Vorig schooljaar hadden we al een voorlopige toezegging, maar nu is deze vastgelegd. De officiële uitreiking in het Huis van Europa in Den Haag en de onthulling van de bijbehorende plaquette in de hal volgen de komende maanden nog, maar vanaf nu dus officieel lid. Het Theresialyceum behoort hiermee tot een groot netwerk van Nederlandse én Europese scholen.

De leerlingen van de module Europese Eenwording van de afgelopen drie schooljaren hebben door hun inzet en enthousiasme een uitstekende bijdrage geleverd aan de totstandkoming van dit resultaat.

 
24-10-2017

Wanneer: maandag 6 november 2017

Hoe laat: 18u30-20u00

Waar: hal van de school

Naast de reguliere Open Avond en meeloopmiddagen organiseren wij als begaafdheidsprofielschool voor (hoog)begaafde leerlingen van groep 8 en hun ouders een informatiebijeenkomst over ons Traject op Maat.

Met ons Traject op Maat - of kortweg TOM - bieden wij (hoog)begaafde leerlingen een uitdagend programma dat erop gericht is een extra, stimulerend aanbod te doen buiten de reguliere vakken om, zonder deze leerlingen in een exclusieve groep te plaatsen. Traject op Maat komt niet 'er bovenop' maar 'in plaats van'. Het programma is enerzijds gericht op leerlingen die meer leerstof aankunnen dan normaal en anderzijds op leerlingen die vanwege hun begaafdheid een eigen route in het standaard onderwijs nodig hebben. In onze TOM-brochure vindt u meer informatie.

 

Wilt u samen met uw zoon of dochter deze informatiebijeenkomst bijwonen, dan kunt u zich daarvoor hier aanmelden.
12-10-2017

Brugklas 1-leerlingen die met de fiets naar school komen moeten morgen - vrijdag 13 oktober - hun fiets aan de voorkant van de school neerzetten. Dit in verband met aanvang werkzaamheden uitbreiding fietsenstalling achterzijde. De conciërges zorgen er voor dat de fietsen zowel op het grasveld als op de parkeerplaatsen neergezet kunnen worden.
6-9-2017

Sinds deze week staat er een vleugel in de hal; een geschenk van Jos W. Simons Pianohandel. Vader van oud-leerlingen Puck en Emma en bedrijfseigenaar Geert Simons richt zich met zijn bedrijf sinds deze zomer alleen nog op het stemmen en repareren van piano’s en vleugels. Door een samenloop van omstandigheden was deze vleugel ‘over’ en besloot Geert, mede in het kader van het 100-jarig bestaan van zijn bedrijf, de vleugel te schenken aan onze school.


Fantastisch en helemaal op z’n plaats in onze cultuurprofielschool. Ontzettend bedankt, we weten zeker dat er volop op gespeeld gaat worden. 🎶✨
28-8-2017

Er zijn nog enkele tweedehands Binas-boeken te koop. Ben je bovenbouwleerling en heb je interesse? Loop dan even binnen bij de financiële administratie (kantoor b1.05). De prijs is afhankelijk van de staat van het boek, maar vanaf circa 10 euro. 
18-7-2017

In verband met de administratieve inrichting van het nieuwe schooljaar is Magister vanaf vandaag tot en met dinsdagmiddag 22 augustus 15u00 geblokkeerd voor ouders en leerlingen. Daarna is Magister weer toegankelijk en zijn de nieuwe roosters/agenda's beschikbaar. De extra vakken die door de leerlingen van klas 2 en 3 zijn gekozen zijn echter pas in de eerste schoolweek zichtbaar.


We wensen u tot dan een hele fijne en zonnige zomervakantie!

 
14-7-2017

INFO 5 - 14 juli 2017

Beste ouder(s)/verzorger(s)/Bij wie zit ik deklas?/Versterking gezocht!/Datalek/Newsflashes/Leermiddelen schooljaar2017-2018/Terugblik op 100 jaar OMO en een scherp vizier op detoekomst/Bedankt!/Gratis Office van SLIM.nl/Wilt u deze info niet langer ontvangen?
12-7-2017

Wij doen ons uiterste best om de pakketten zo compleet mogelijk af te leveren. In je pakket zit een boekenlijst met daarop duidelijke informatie over welke boeken al wel en welke nog niet geleverd zijn.
Elke leerling is verantwoordelijk om direct na ontvangst, thuis zijn of haar pakket te controleren op juistheid en beschadigingen. Mocht het pakket niet compleet zijn, dan kun je dit melden aan de balie van het OLC.
Heb je beschadigde boeken ontvangen, die naar jouw mening niet meer te gebruiken zijn, dan kun je de eerste twee weken van het nieuwe schooljaar in de kleine pauze (11u00-11u15), terecht in het boekenarchief S.010 + S.011 Souterrain, alwaar je boek omgeruild kan worden voor een ander exemplaar (mits voorradig). Na deze periode is omwisselen niet meer mogelijk.


Nieuw vanaf schooljaar 2017-2018
Vanaf schooljaar 2017-2018 dient het BINAS HAVO/VWO informatieboek, dat wordt gebruikt door leerlingen in de bovenbouw die het vak Biologie, Natuurkunde en/of Scheikunde in het vakkenpakket hebben, zelf aangeschaft te worden.
De school beschikt over een aantal gebruikte exemplaren BINAS boeken. Tijdens het ophalen van het boekenpakket bestaat de mogelijkheid tot aanschaf van een gebruikt exemplaar op school tegen gereduceerde prijs (afhankelijk van staat en leeftijd boek). Deze aanschaf dient direct contant afgerekend te worden en OP is OP!
4-7-2017

De voor brugklas 1 verplicht gestelde rekenmachine (Casio FX82EX-ClassWiz / TI30XB-Multiview) en voor jaarlaag 4 verplicht gestelde grafische rekenmachine (Casio FX-CG20 met kleurenscherm en verplichte examenstand), zijn niet opgenomen in het boekenfondspakket en moeten door ouder(s)/verzorger(s) zelf aangeschaft worden.

De school heeft hiervoor een scherpe aanbieding ontvangen van Scheepstra Rekenmachines en u heeft de mogelijkheid om de voor uw zoon/dochter benodigde rekenmachine via ons aan te schaffen.


De uiterste besteldatum is 1 oktober 2017.


Nadere informatie en bestelwijze:
29-6-2017

'There is a crack in everything,
that's how the light gets in'.

Leonard Cohen

 

Woensdag 28 juni kregen wij het verschrikkelijke bericht dat onze jonge collega Sjoerd Westenborg op 26-jarige leeftijd plotseling is overleden. Sjoerd is dit schooljaar bij ons gestart als Leraar In Opleiding voor het vak Engels en dat ging voortreffelijk, zo goed zelfs dat we hem voor komend schooljaar een aanstelling als docent hebben aangeboden. Hij was daar erg blij mee, had een goed contact met leerlingen en collega’s en het nieuws van zijn overlijden is daardoor extra moeilijk te bevatten.


Reacties zijn welkom op het condoleanceregister 


21-6-2017

Terugblik op 100 jaar OMO en een scherp vizier op de toekomst 
De vereniging is na 100 jaar nog altijd springlevend. Tijdens schooljaar 2016-2017 vierde de vereniging het 100-jarig jubileum. Verschillende festiviteiten versterkten het gevoel van verbondenheid binnen de vereniging. Een goed uitgangspunt om de volgende eeuw in te gaan.

De onderwijsresultaten zijn goed en de scholen zijn volop in beweging, zeker als het gaat om onderwijskundige ontwikkelingen. De bedrijfsvoering is op orde.

Onder het motto ‘ontwikkelen doe je samen’ hebben gedurende 2016 vele betrokkenen binnen en buiten de vereniging met elkaar gewerkt aan een heldere koers voor de toekomst van de vereniging: Koers 2023, Onderwijs met overtuiging. Koers 2023 geeft richting aan de ambities en het handelen van de vereniging. We geven hier invulling aan door vorming van de leerling vanuit de kernwaarden: goed onderwijs, goed mens, goed leven en goed handelen. 

Naar het jaarverslag
20-6-2017

Vrijdag 9 juni jl. won Zuzanna Fendor uit 6vwo (een van de 15 finalisten uit ruim 6600 leerlingen) bij de nationale aardrijkskunde olympiade in Utrecht de veldwerkprijs van de unie van Waterschappen met daaraan verbonden een reis naar Belgrado, waar dit jaar in augustus de iGEO wordt gehouden! Een geweldig resultaat! Proficiat!
15-6-2017

Het was gisteren ongetwijfeld voor al onze examenleerlingen (en familie) een lange en spannende uitslagdag. Inmiddels hebben onze geslaagde leerlingen hun voorlopige cijferlijst opgehaald en kunnen ze gaan feestvieren. Van harte gefeliciteerd!


De leerlingen die nog niet geslaagd zijn en kunnen herkansen wensen we alvast heel veel succes!Geslaagd tijdvak 1

Geslaagd tijdvak 2

Ook op www.bd.nl/geslaagd is het overzicht terug te vinden.
1-6-2017

Imme van Beurden (5vwo) is geselecteerd om de komende twee jaar haar vwo te vervolgen op het United World College in Duino, Italië, een van de zeventien UWC-scholen wereldwijd.

 We zij er trots op dat Imme zich hiervoor heeft weten te selecteren en zijn blij dat wij, door de onderwijsbasis die we onze leerlingen meegeven, daar een rol in hebben kunnen spelen.


Wij wensen Imme heel veel succes en plezier bij dit geweldige avontuur!


Lees meer
30-5-2017

Woensdagmiddag 7 juni is ingepland als extra inschrijvingsmoment voor (ouders en) leerlingen met een verhoogd advies.

Indien uw kind een verhoogd advies van de basisschool heeft (havo of vwo) kunt u een afspraak maken voor een intakegesprek. Dit kunt u doen door een mail te sturen naar a.spapen@theresialyceum.nl
26-5-2017

Wederom een zeer geslaagd eindexamengala in de Philharmonie met een spectaculaire binnenkomst.

Niets dan blije gezichten op het feest. Met dank aan het mooie weer en natuurlijk de ouderraad voor de organisatie.Naar de foto's
17-5-2017

Fleur Beekman (v5e), Imme van Beurden (v5d), Nick Schuurman (v5a) en Lian Bokslag (v5a) lopen mee in de Nacht van de Vluchteling en kunnen wel wat steun gebruiken:


'Wij zijn Fleur, Imme, Nick en Lian en wij lopen mee met de Nacht van de Vluchteling. Dat is een wandelroute van 40 km om geld op te halen voor vluchtelingen, waarbij we van Nijmegen naar Arnhem lopen. De start is 18 juni om 00.00, we lopen dus net als veel vluchtelingen in het donker. Het opgehaalde geld gaat naar Stichting Vluchteling.  Kleine bijdragen hebben een grote invloed. Zo is 7 euro al genoeg om een ondervoed kind een week lang te laten aansterken op noodvoeding. Voor 25 euro geef je twee familie genoeg materialen om een onderdak te bouwen, en voor 100 euro regel je voor drie mensen een jaar lang schoon water!


Wil je/wilt u ons steunen, dan kun je via deze link op de naam van ons team 'Kilometervreters' klikken en sponsoren. 


Alvast bedankt!

Nick, Fleur, Imme en Lian'

30-3-2017
Onze schoolkrant Trésor bestaat 50 jaar. Ter ere van dit gouden jubileum werd gisteren een nieuwe website, Tresor.xyz, geopend. Het hele jaar door verschijnen daar nieuwsberichten en andere artikelen.
Speciaal voor deze gelegenheid kwam oud-leerling en BN'er Domien Verschuren terug naar zijn oude school. Bekijk het videoverslag op de site van Trésor.


23-3-2017

Afgelopen dinsdag gingen Maddy Kessels en Dewi Janssens (b3) samen met de andere genomineerden de strijd aan voor het Junior Stadsdichterschap. Na een spannende strijd werd Rozelijn van Gurp (Odulphuslyceum) (rechts op de foto) uiteindelijk de opvolgster van Jim van Bergen(h4). Wij wensen de nieuwe junior stadsdichter het komende jaar heel veel plezier, succes en vooral inspiratie toe! 

Bekijk alle foto's via smugmug. 
7-3-2017

De vakantieplanning 2017-2018 is in de MR van 22 februari jl. aan de orde geweest en goedgekeurd. 
21-2-2017

Binnenkort zijn de aanmeldingsdagen voor brugklasleerlingen 

(en instromers) voor schooljaar 2017-2018, t.w.:

  • dinsdag 7 maart van 15.00-17.00 uur en van 19.00-21.00 uur (als uw achternaam begint met één van de letters A t/m K) en
  • donderdag 9 maart van 15.00-17.00 uur en van 19.00-21.00 uur (als uw achternaam begint met één van de letters L t/m Z).
 
 

Wilt u uw zoon of dochter op onze school aanmelden?

Een aanmeldingsformulier en informatie over wat u verder mee moet brengen vindt u hier

We zien u dan samen met uw zoon of dochter graag op 7 of 9 maart!

PS Bent u verhinderd op 7 en 9 maart neemt u dan contact op met administratiegroep@theresialyceum.nl
15-2-2017De Open Avond was gezellig druk, 

zie de fotoreportage.
Ook de portretfoto's staan online!


31-1-2017

Wij kregen het verdrietige bericht dat oud-leerling Daniël Keles vorige week is overleden.

Daniel heeft in juni 2016 bij ons zijn havo-diploma behaald. Wij zullen hem blijvend herinneren als een positief ingestelde, zeer wijze, jonge man met een diepe gevoeligheid voor alles wat leeft.

Onze gedachten gaan uit naar zijn ouders en zussen.

 

 

 

 

 

 

 

 
26-1-2017

Hulde aan Anna Setorg, Josephine Hermes, Rik Tinga, Martijn Poelman en Joos Vrijdag die zaterdag 21 januari jl. een zeer verdienstelijke 12e plaats behaalden in de finale van het prestigieuze NK Debatteren voor Scholieren in Utrecht! Opnieuw feliciteren wij Rik Tinga. Eindigde hij in de voorronde op de 5e plaats als beste individuele spreker, in de finale behaalde hij als beste individuele spreker de 2e plaats!
25-1-2017

Speel je in een band…? Schrijf je nummers op gitaar of piano…? Kun je als de beste mixen en scratchen..? Rock jij het podium met je dansgroep…? Rap je alles aan elkaar…? Dan willen wij JOU zien op de THERESIA TALENT NIGHT!

Op vrijdag 9 juni 2017 zijn we weer terug met een nieuwe editie van de TNT! Om deze avond helemaal te gek te laten worden zijn we op zoek naar leerlingen die in een band spelen, rappen, dj-en, dansen, zingen en rocken en nog veel meer.  

Het thema van dit jaar: TRUE COLOURS

 

Doe mee en schrijf je in voor 24 februari. Meer info en aanmelden.
24-1-2017

De wiskundesectie wijst ouders en leerlingen graag op de mogelijkheid van externe (zelf te bekostigen) wiskundebegeleiding via dPT.

 

Meer info via de wiskundedocenten of de website of Facebookpagina van dPT.
19-1-2017

Afgelopen vrijdag werd het Theresiateam 4e op het NK schaken voor schoolteams. Een hele mooie prestatie na een spannende en geslaagde wedstrijddag. Gefeliciteerd.

 

Een van de ouders schreef een uitgebreid verslag dat u hier kunt lezen.
30-11-2016

Onze school heeft het landelijk vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School – en het themacertificaat Relaties & Seksualiteit - laten wij zien dat de school voldoet aan de externe kwaliteitscriteria. Het is een erkenning dat wij als school structureel, planmatig en integraal werken aan het verbeteren van de gezondheid van leerlingen.

 

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. We streven naar actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van onze leerlingen.17-11-2016

Wanneer: woensdag 30 november 2016

Hoe laat: 19u00-20u30
Waar: hal van de school


Naast de reguliere Open Avond en meeloopmiddagen organiseren wij als begaafdheidsprofielschool voor (hoog)begaafde leerlingen van groep 8 en hun ouders een informatiebijeenkomst over ons Traject op Maat.

Met ons Traject op Maat - of kortweg TOM - bieden wij (hoog)begaafde leerlingen een uitdagend programma dat erop gericht is een extra, stimulerend aanbod te doen buiten de reguliere vakken om, zonder deze leerlingen in een exclusieve groep te plaatsen. Traject op Maat komt niet 'er bovenop' maar 'in plaats van'. Het programma is enerzijds gericht op leerlingen die meer leerstof aankunnen dan normaal en anderzijds op leerlingen die vanwege hun begaafdheid een eigen route in het standaard onderwijs nodig hebben. In onze TOM-brochure vindt u meer informatie.

 

Wilt u samen met uw zoon of dochter deze informatiebijeenkomst bijwonen, dan kunt u zich daarvoor hier aanmelden. 

 
15-11-2016
Van 16 t/m 23 november zullen Rick Berends (v6a) en Rik Tinga (v6b) in het kader van de Europese Onderzoeker aanwezig zijn in The Warriner School in Bloxham (Oxford) om lessen te volgen en te werken aan hun profielwerkstuk": "Brexit en de economische verwevenheid met de Europese Unie."
2-11-2016

Na het daverende succes van vorig jaar, staat er ook dit jaar weer een gymnasiumdag op de planning.

Op 23 november gaan de gymnasiumleerlingen van klas 3,4,5 en 6 aan de slag met verschillende workshops. De bovenbouwleerlingen zullen de leerlingen uit de derde klas helpen met bijvoorbeeld een Romeinse Senaatsvergadering en het maken van een mozaïek. Na de workshops nuttigen de gymnasiumleerlingen een door henzelf verzorgde lunch. Tot slot vindt de Theresialyceum-Ken-Je-Klassiekenquiz plaats. Zijn er dit jaar docenten die het tegen onze leerlingen durven op te nemen?
30-9-2016

 

 

Volgende week viert het Theresialyceum zijn 90-jarig bestaan. Die hele week zal in het teken staan van feestelijke activiteiten voor onze 1435 leerlingen en het personeel. Ook ons vernieuwde gebouw zal dan officieel geopend worden. De festiviteiten worden afgesloten met een reünie voor oud-leerlingen en (oud-)personeel.

 

U/je vindt hier het complete programmaoverzicht voor deze 18e lustrumweek. Voor iedere dagactiviteit waar uw kind/jij aan meedoet worden jullie daarin door de organiserende teams nader geïnformeerd.

 

We willen iedereen er ook nog graag op wijzen dat tijdens de lustrumweek alcohol – ook voor 18+ - niet is toegestaan.

 

We wensen alle Theresianen een geweldige lustrumweek toe!

 

Mede namens de schoolleiding,
de lustrumcommissie9-9-2016

Meld aan voor 5 oktober voor onze reünie en praat bij met oud-klasgenoten en oud-docenten in onze prachtig vernieuwde school.

Kaartjes kosten bij voorinschrijving 15euro, maar aan de deur 10euro meer.

 

Aanmelden en meer info (programma, lijst van inschrijvers) klik hier. 
7-9-2016

Tijdens het verbouwingsjaar is ook hard gewerkt aan de onderwijskundige toekomst van de school. In het nieuwe Schoolplan 2016-2020 staan onze visie en ambities beschreven. Het uitgangspunt is:

 

In de snellere wereld moet de school een veilige haven zijn,

een respectvolle omgeving (en een vangnet) waarin wel tijd

wordt genomen voor verbreding, verdieping en sociale vorming.

 

Een leer- en leefgemeenschap, of misschien wel meer:

een leef- en leergemeenschap.

 

Het volledig schoolplan is hier te zien.
20-6-2016

Goede resultaten, tevreden én gezonde medewerkers, en financieel stabiel.

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs kijkt terug op weer een goed jaar. De onderwijsresultaten blijven (opnieuw) stijgen ten opzichte van voorgaande jaren en in vergelijking met landelijke cijfers. De medewerkers zijn nóg positiever over hun werkomstandigheden dan twee jaar geleden en in toenemende mate gezond. Er is veel aandacht voor waardengedreven onderwijs en voor de kwaliteitsontwikkeling, zowel voor de leerlingen als voor de medewerkers. De materiële omstandigheden zijn, ondanks enige onbalans, goed waardoor alle aandacht gaat naar het onderwijsproces.

Elke OMO-school heeft een eigen karakter en vaart zijn eigen koers. De verschillende scholen vinden elkaar in het streven naar goed onderwijs aan hun leerlingen en trekken samen op als het gaat om bedrijfsvoering en het delen van kennis.

 

Het hele jaarverslag vindt u hier.

 

 
17-6-2016

Graag feliciteren we alle geslaagde leerlingen van harte met het behalen van hun diploma.We zijn heel blij met de mooie resultaten, op de havo is 89% geslaagd en op het vwo maar liefst 93,4%

 

Overzicht geslaagden tijdvak 1 en 2

 

Foto's diplomauitreiking
23-5-2016

Vrijdag 3 juni vindt de TNT weer plaats, als je nog niet eerder bent geweest moet je zeker een keer komen! Als je al wel eerder bent geweest..... moet je zeker nog een keer komen! Het belooft weer een magische avond te worden met deze keer niet alleen muziek, maar zelfs een goochelaar!

 

Kaartverkoop is 30 mei t/m 2 juni in de hal van school, kaartjes kosten 1 euro.

 

De deuren gaan om 19:00 uur open, het begint om 19u30 uur en tot 20u00 uur kun je nog binnenlopen. We hopen op een grootse opkomst!
9-5-2016

Op donderdag 19 mei organiseert de ouderraad in samenwerking met Kompaan en De Bocht een thema-avond voor ouders/verzorgers over het zeer actuele onderwerp sexting. Als onderdeel van de avond wordt er een toneelstuk opgevoerd door WE CAN Young Tilburg. Na afloop is er uitgebreid tijd voor het stellen van vragen.

 

De bijeenkomst begint om 20u00 de inloop is vanaf 19u45. Inschrijven kan t/m 15 mei via ouderraad@theresialyceum.nl.

 

 
23-3-2016

Gisteren werd Jim van Bergen (b3h) na een spannende podiumwedstrijd tussen genomineerden gekozen tot eerste Junior Stadsdichter van Tilburg. Van harte gefeliciteerd!

De Junior Stadsdichter krijgt een jaar lang de kans zijn of haar talent verder te ontwikkelen. De Junior Stadsdichter inspireert daarmee ook andere jongeren en enthousiasmeert hen voor taal. De Junior Stadsdichter schrijft gedichten bij belangrijke gebeurtenissen, treedt regelmatig op bij evenementen in de stad en becommentarieert het leven in de stad vanuit de visie van een jongere.

 

Voor meer info over De Junior Stadsdichter klik hier.
10-3-2016

klik voor fotoreportage We kunnen iedereen verzekeren dat de school bij de start van het nieuwe schooljaar begin september klaar is voor ingebruikname; een verhuisoperatie voor het eind van dit schooljaar en de zomervakantie wordt inmiddels voorbereid. Het bouwproject van de Jozefmavo speelt hierbij ook een rol; zij willen deze zomer starten met hun nieuwbouw en onze tijdelijke huisvesting staat daarbij grotendeels in de weg. Voor onze verhuisplanning vormt de oplevering van de bouwplaats Jozefmavo dan ook de eerste ‘milestone’.

 

Het bouwproces vordert gestaag en we zien wekelijks ontwikkeling in de oostvleugel. Inmiddels is gestart met het weghalen van de steigers bij het voorste deel van de oostvleugel en wordt de aanbouw echt goed zichtbaar, nog even en ook de ramen worden geplaatst. Ook aan het achterste deel van de oostvleugel wordt hard gewerkt.

3-3-2016
Volgende week zijn de aanmeldingsdagen voor brugklasleerlingen (en instromers) voor schooljaar 2016-2017. Dit kan op kan op:

dinsdag 8 maart van 15.00-17.00 uur en van 19.00-21.00 uur

(als uw achternaam begint met één van de letters A t/m K) en

donderdag 10 maart van 15.00-17.00 uur en van 19.00-21.00 uur (als uw achternaam begint met één van de letters L t/m Z).

 

 

Een aanmeldingsformulier en informatie over wat u verder mee moet brengen vindt u hier.
27-2-2016

Gisteren werd onze school winnaar van de tweede editie van het Groot Tilburgs Scholierendebat dat werd gehouden op de Universiteit van Tilburg. Er werd gestreden tegen De Nieuwste School, het Koning Willem II college, ROC Tilburg en het St. Odulphuslyceum.


Ons team won het finaledebat tegen het team van ROC Tilburg over het al dan niet invoeren van het basisinkomen in Tilburg.


We feliciteren de leden van onze debatclub Dicendo Discimus van harte met deze mooie prestatie.

Lees meer op www.brabantsdagblad.nl.

20-1-2016
                             
     Pagina 1 van 7Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  Volgende   Laatste