Welkom op onze website

Hier vindt u alle zakelijke informatie van de school, andere berichten en achtergrondartikelen staan op onze facebookpagina.

Aankomende activiteiten

• vr 19 januari - hele dag - OLC gesloten
  • di 16 januari - examenklassen - 5x50-minutenrooster (6e t/m 8e uur facultatief)
  • wo 17 t/m wo 24 januari - SEII - roosters
  • zo 21 januari - 11u00 - Nieuwjaarsconcert - iedereen welkom, gratis toegankelijk
  • do 25 januari - b3 techniek/LOB - Fontys
  • vr 26 januari - h5/v6 kunst - excursie Parijs - info
  • vr 26 januari - 1e en 2e uur -  b3 - centraal proefwerk lv en bio
  • wo 31 januari - wiskunde olympiade (wijkt af van jaarplanning)
  • do 1 en vr 2 februari - projectdagen bovenbouw
  • do 1 februari - 4v klassieke talen - 09u00-17u00 - excursie Nijmegen - info
  • vr 2 februari - Londen - 5havo - info
  • di 6 februar - 19u30 - (ontvangst vanaf 19u00) voorlichting Romereis
  • di 6 februari - inhaalwerken PTZ en bijzondere herkansingen SE2
  • do 8 februari - carnavalsfeest onderbouw
  • di 20 februari - 19u30-21u00 - Masterclass Design - voor leerlingen, ouders, medewerkers en medewerkers Jozefmavo - meer info/inschrijven
  • do 22 februari - 17u00-20u30 - Open Avond
  • Volledige jaarplanning 2017-2018 (versie 14.12.17)

Aanmelden/inschrijven/bestellen diversen

7-11-2017

Van 13 t/m 19 november aanstaande ontvangen 5vwo-muziekleerlingen en docenten van cultuurprofielschool Theresialyceum in het kader van het Erasmus+ Muziek en Taal Project een parallelle groep leerlingen en docenten van het Deense Kalundborg Gymnasium. Muziek en de Engelse taal zijn de dragers van deze interculturele uitwisseling.

De samenwerking tussen beide scholen is gericht op het bevorderen van wereldburgerschap onder leerlingen (en docenten) door het uitwisselen en ontwikkelen van educatieve activiteiten rondom de vakken muziek en Engels. De projectgroep, bestaande uit totaal 26 leerlingen en 6 docenten, heeft in Nederland een intensief programma voor de boeg. Zo zullen ze naast samen muziek componeren en uitvoeren, onder meer een bezoek brengen aan het Concertgebouw Amsterdam en Museum De Pont, samenspelen met Amarant-orkest Con Gaudi en een optreden bijwonen van een Neil Young coverband. Een tegenbezoek aan Denemarken staat in februari 2018 op de agenda, in de tussenliggende periode wordt online samen aan songs gewerkt.

8-11-2017

Vandaag heeft mevrouw Marie-Thérèse van de Kamp (docent kunstvakken) aan de Universiteit van Amsterdam haar proefschrift 'Her-zien, her-ontwerpen en transformeren. Verbeteren van het genereren en exploreren tijdens creatieve problem finding processen bij beeldende vorming in het voortgezet onderwijs' met succes verdedigd.

Haar proefschrift draagt bij aan de kennis over hoe het onderwijs de originaliteit van beeldende producten van leerlingen kan verhogen. De dissertatie draagt ook bij aan de verdere ontwikkeling van nieuwe onderwijsprogramma's in beeldende vormgeving en culturele en kunstzinnige vorming (ckv) en het vaststellen van de effectiviteit daarvan.

Wij feliciteren mevrouw Van de Kamp van harte met het behalen van de doctorsgraad!

31-10-2017

Afgelopen vrijdag is onze school definitief geaccrediteerd tot European Parliament Ambassador School. Vorig schooljaar hadden we al een voorlopige toezegging, maar nu is deze vastgelegd. De officiële uitreiking in het Huis van Europa in Den Haag en de onthulling van de bijbehorende plaquette in de hal volgen de komende maanden nog, maar vanaf nu dus officieel lid. Het Theresialyceum behoort hiermee tot een groot netwerk van Nederlandse én Europese scholen.

De leerlingen van de module Europese Eenwording van de afgelopen drie schooljaren hebben door hun inzet en enthousiasme een uitstekende bijdrage geleverd aan de totstandkoming van dit resultaat.

nieuwsarchief »
Pagina 3 van 153Eerste   Vorige   1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste

Beheer
Ontwerp en realisatie SchoolMaster BV