Beste brugklasser!

Je bent het nog niet, maar het duurt niet lang meer of je mag jezelf brugklasser noemen.

Voordat het zover is sta je voor een belangrijke keuze: welke school gaat het worden? Een nieuwe school kiezen is spannend en ook moeilijk. We hopen dat we jou zo enthousiast kunnen maken voor onze school dat ook jij volgend jaar Theresiaan wilt worden.

Je kunt op het Theresialyceum de richtingen havo, atheneum of gymnasium volgen. Om je aan te melden op onze school heb je minimaal een havo-advies van jouw basisschool nodig. Je hoeft dan niet meteen een richting te kiezen, dat gebeurt pas in de derde klas. Je hebt dus tijd genoeg om rustig te ontdekken wat je wilt en wat je kunt.

De toelatingscriteria van onze school zijn hetzelfde als de toelatingscriteria voor de andere middelbare scholen in Tilburg en daar omheen. Onze school kent ook geen leerlingenstop of loting. Iedereen die aan de voorwaarden voldoet wordt aangenomen.

Er verandert veel als je naar de middelbare school gaat en met vrienden in de buurt voel je je vaak sneller thuis. Als je je bij ons aanmeldt mag je opgeven bij wie je in de klas wilt zitten, zodat je bijvoorbeeld samen naar school kunt fietsen.

Op onze website vind je veel informatie over onze school, maar het is natuurlijk leuker om eens echt te komen kijken. Dat kan op onderstaande dagen, zet de data alvast op de kalender.

Meeloopmiddagen  woensdag 6 december 2017, 10 januari 2018, 17 januari 2018, 7 februari 2018 en 28 februari 2018.
In schooljaar 2017-2018 zijn er weer 5 meeloopdagen. Tijdens een meeloopmiddag kun je een paar lessen proefdraaien op onze school. De meeloopmiddagen zijn op een woensdag en beginnen om 13u25 en duren tot 15u30 uur. Vanaf de herfstvakantie 2017 kun je aanmelden voor een meeloopmiddag. Op onze homepage en hier vind je dan een aanmeldlink.

Rondleidingen
Wil je samen met je ouders de school echt in werking zien? Vraag dan een persoonlijke rondleiding aan bij administratiegroep@theresialyceum.nl.

Open avond  donderdag 22 februari 2018

Er is van alles te zien en te horen voor jou en voor je ouders. Ook ontvang je dan een informatiepakket over onze school, dat je thuis nog eens op je gemak kunt doorlezen.

De open avond begint om 17.00 uur en duurt tot 20.30 uur.

Aanmeldingsdagen  dinsdag 6 maart 2018 en donderdag 8 maart 2018

Heb je besloten dat je graag Theresiaan wilt worden dan kun je je aanmelden op een van de volgende dagen. Begint je achternaam met een van de letters A t/m K dan kom je op dinsdag 6 maart. Begint je achternaam met een van de letters L t/m Z dan kom je op donderdag 8 maart. Aanmelden kan tussen 15.00 en 17.00 uur en tussen 19.00 en 21.00 uur. Zie hier de toelatingsprocedure.

Kennismakingsmiddag juni 2018 (exacte datum nader te bepalen)
Er verandert veel als je naar de middelbare school gaat en met vrienden in de buurt voel je je vaak sneller thuis. Daarom mag je, als je definitief bent aangenomen, opgeven bij wie je graag in de klas zou willen zitten. Ook nodigen we je dan uit om nog voor de zomervakantie kennis te komen maken met je nieuwe klasgenoten, je mentor en de gang van zaken op school.

Eerste schooldag maandag 20 augustus 2018

En dan is het zover! Je allereerste schooldag op het Theresialyceum! We beginnen nog niet meteen met de lessen. De eerste schooldag begint met een introductieprogramma, dan kun je eerst wennen aan alle nieuwe mensen en nieuwe indrukken opdoen.

Contact

Voor meer informatie kunnen jij of je ouders terecht bij de afdelingsleider Onderbouw klas 1, mw. E. den Braven-Bergmans via e-mail e.d.braven@theresialyceum.nl. Kijk ook eens bij de veelgestelde vragen.

Beheer
Ontwerp en realisatie SchoolMaster BV