Magister

Via Magister -  ons leerlingvolg- en administratiesysteem -  kunt u als ouders/verzorgers online de cijfers van uw kind(eren) raadplegen. Actuele roosterwijzigingen, berichten en mededelingen zijn direct in te zien. Daarnaast hebben leerlingen en ouders toegang tot zaken als roosters, studiewijzers, cijfers en digitaal lesmateriaal.

Alle ouders/verzorgers ontvangen eenmalig hun eigen persoonlijke inloggegevens, waarmee zij kunnen inloggen. U kunt zelf uw wachtwoord wijzigen naar een persoonlijk wachtwoord. Wij verzoeken u vriendelijk de inloggegevens goed te bewaren. 


MAGISTER 6 

De knoppen spreken waarschijnlijk voor zich. Als u voor de eerste keer inlogt in Magister 6 krijgt u een korte uitleg. In Magister 6 kunt u een aantal instellingen naar eigen voorkeur kiezen. Het is bijvoorbeeld mogelijk te filteren op vakken. 


In Magister 6 is een functionaliteit ingebouwd, nl. de verificatie van het e-mailadres en het mobiele nummer. Wij willen u erop wijzen dat een bevestigingsmail van Magister vertrouwd is. Deze functionaliteit is ingebouwd omdat communicatie vanuit Magister steeds belangrijker wordt. Denk bijvoorbeeld aan het versturen van e-mails, resetten van het wachtwoord, bevestiging van keuzes in de module vakkenpakketkeuze en berichten over ouderavonden. Bij een foutief of ontbrekend e-mailadres werken bovengenoemde functionaliteiten niet.


Op elk apparaat bruikbaar 

Magister 6 draait op alle devices: PC, Mac, Chromebook, tablet en smartphone. Het is toegankelijk via een browser. Dit betekent dat u op elk gewenst moment op een voor u prettige manier informatie kunt opvragen betreffende uw kind(eren). 


Het komt regelmatig voor dat browsers (zoals Internet Explorer) worden aangepast door plug-ins of extensies. In de meeste gevallen zal Magister normaal blijven functioneren. In incidentele gevallen kan het voorkomen dat de plug-in of extensie de functionaliteit van Magister raakt, waardoor deze niet (correct) werkt. U kunt dan als alternatief gebruikmaken van een andere browser. 


Magister Web App

Met Magister App heeft u als ouder altijd en overal zicht op de laatste informatie van je school. Actuele roosterwijzigingen, berichten en mededelingen zijn direct in te zien. Daarnaast hebben leerlingen en ouders toegang tot zaken als roosters, studiewijzers, cijfers en digitaal lesmateriaal. U heeft hiermee altijd toegang tot de Magister gegevens. Eenmaal opgevraagde gegevens kunnen offline worden bekeken. De Magister Web App kan gedownload worden in de Appstore en in de Playstore. 


Invoeren e-mail en 06-nummer 

In de communicatie met ouders/verzorgers en leerlingen maken we gebruik van email, daarom willen we graag beschikken over uw juiste emailadres en mobiele nummer. Deze kunt u zelf in Magister invoeren. Als u bent ingelogd, klikt u rechtsboven op uw naam. U krijgt dan het scherm contactgegevens. Hier kunt u uw mobiele nummer en e-mailadres invullen. Vergeet niet de contactgegevens op te slaan. In de gebruikershandleiding worden deze stappen ook uitgelegd. 


Vragen of problemen?

Mocht u problemen hebben met inloggen of heeft u een andere vraag over Magister, dan kunt via e-mail contact opnemen met supportmagister@theresialyceum.nl.

Beheer
Ontwerp en realisatie SchoolMaster BV